Csiszér László

Dicsőítésvezető, dalszerző és zenész, a Szent András Evangelizációs Iskola munkatársa.

Már több, mint 20 éve evangelizál a keresztény könnyűzene segítségével. Több lemeze is megjelent, és egész Kárpát-medence szerte szolgál dicsőítő- és imaalkalmakon, szentmiséken, kurzusokon, koncerteken, iskolamissziókon, stb.

Célja, hogy minden emberhez eljusson Isten örömhíre.

Mottója: „Hiszen te formáltad bensőm, s anyám méhében te szőtted a testem.” /Zsoltár 139,13/

Ifjúságom

Csíkmenaságon nőttem fel, egyszerű falusi körülmények között. Gyerekkoromban sokat dolgoztunk a mezőkön és erdőkben. A természet mindig is nagyon közel állt hozzám, és már akkor megértettem, hogy mindez azért adatott, hogy az ember boldog lehessen.

Édesapámtól nem csak a gazdálkodásról, hanem Isten szolgálatáról is rengeteget tanulhattam. Ő kántor, ezért a zene és az Úr szeretete már fiatalon is jelen volt az életemben.

A lakásunkon sok kóruspróba volt, és amikor lehetett, én is szívesen énekeltem velük. Kicsiként a harmóniumot nyüstöltem sokat, majd másodikos koromban elkezdtem brácsázni. Később gitárra váltottam, de mellette a dobolás fortélyait is ellestem.

Isten jelenlétét már kiskoromban is megtapasztaltam. Tudtam, hogy Ő mindig velem van, hogy szeret, és hogy fontos vagyok Neki. Őt akartam szolgálni, csak nem tudtam, hogy ezt milyen módon tegyem. Először a papság gondolata jött fel bennem, de ezt végül nem tudtam elkezdeni.

Ekkor csalódottságomban elkezdtem a világ fele fordulni. Így alakult, hogy 16 éves koromtól 23 éves koromig bálokon és lakodalmakon zenéltem. Nem igazán leltem örömet benne, mert Isten nélkül üres volt az egész.

Ekkoriban kezdtem el egy plébániai csoportba járni Csobotfalván, Csíksomlyó mellett, ahol megérintettek a dicsőítések. Valóban olyan dalokat játszottak, amelyek Istenről, és Istennek szóltak. Ezek hatására egy napon, úgy döntöttem, hogy még többet akarok Istenből. Elkezdtem Őt keresni.

Életem legnagyobb döntését 1994-ben Ménfőcsanakon, egy lelkigyakorlaton hoztam meg: elhatároztam, hogy Jézus életét akarom élni. Ennek az új életnek a gyümölcse az a szolgálat, amiben ma is vagyok.

Hivatásom

1995-ben Isten elvezetett Rómába, egy evangelizációs iskolába, ahol megértettem az Egyház feladatát: tanúságot kell tennünk a feltámadt és megdicsőült Jézus Krisztusról. Azóta ezért élek, egyedül Őt akarom szolgálni. Célom, hogy minden ember találkozzon Vele, megismerje Őt, és az Ő szeretetét. Vízióm, hogy a magyar nép egy olyan nemzet legyen, ahol minden egyes ember a napját Istennel kezdi, Vele folytatja és Vele is fejezi be. Szeretném, ha minden magyar tartozna egy közösséghez, és a Szentlélek által vezetett imádságos életet élne. A zene számomra ebben eszköz. Hiszem, hogy meg fogom látni, amint Isten országa nagyhatalommal eljön az életünkbe.

Napjainkban

Az Új Jeruzsálem Katolikus Közösségben szolgálok, emellett pedig a Szent András Evangelizációs Iskola munkatársa vagyok. A magyarlakta területeken mindenfelé szolgálunk a csapattal. Dicsőítünk miséken, imaalkalmakon, iskolai evangelizációkon, konferenciákon, kurzusokon és koncerteken is.

Ha egyetértesz a szolgálatunkkal, kérlek támogass minket!