Boros Emese

Hangszer: Ének

Mottó: „Senki sem vallott szégyent, aki az Úrban bízott.” /Sir 2,11b/

Lakhely: Budapest / Marosvásárhely

A csapat tagja: 2017 májusa óta

Tanúságtétele

Egész pici koromtól szerettem énekelni és egy ezzel kapcsolatos álmom, vízióm is volt. El is indultam ezen a pályán, mely során szépen nyílni kezdtek az ajtók előttem.

Már hivatásos énekes voltam, amikor Isten hívogatni kezdett az Ő csapatába, először egy papbácsi által, aki egy szóló szerepet ajánlott fel nekem egy vallásos tartalmú rock-oratóriumban, (ekkor ismertem meg Csiszér Lacit, 2008-ban), aztán elhívtak énektechnikát oktatni egy dicsőítő iskolába, nemsokra rá pedig a Worship Team dicsőítő együttes is felkért énekesnek.

Vallásos, templombajáró emberke voltam, kerestem Istent, tudtam, hogy létezik annál több, mint amit a szemünkkel látunk, de ugyanakkor a világi énem is kezdett nagyon kibontakozni; éppen ezért gyakran éreztem, hogy nem föltétlenül értettem a dicsőítő dalok mélységét, üzenetét. De valami, Valaki mégis ott tartott és egyre inkább átformálta bensőmet.

Aztán eljött egy olyan időszak az életemben, amikor egyre inkább kerestem Istent, ugyanakkor a világ is egyre nagyobb erővel húzott lefele és döntenem kellett, mert ez így kicsidenként megölt. Azóta is megköszönöm az Úrnak, hogy adott annyi bátorságot és hitet, hogy Mellette döntsek. Teljesen felfordította az életem, sok múltbéli sebet gyógyított meg és lassacskán előhozza azt az Emesét, akit Ő megálmodott; olyannyira, hogy mostmár olyan dolgokat is képes vagyok végbevinni, amire sosem tartottam magam méltónak és képesnek.

Most már tudom és vallom, hogy a zenét Isten a dicsőítésre találta fel, és hogy a végső időkben mindenki beleáll majd a dicsőítésbe, a kérdés csak az, hogy ki fele fogja emelni majd a kezeit...

Az én szívem azért ég, hogy valóban minden ember üdvözüljön és éppen ezért álltam bele Isten akaratába. Viccesen: „Minden a tervek szerint megy... jah, csak ezek nem az én terveim!” :) Hiszem, hogy egyre több lelkecskét megtud szólítani Isten, akár az én szavaim, cselekedeteim és énekem által is.

Dícsértessék az Úr, Jézus Krisztus!