Oroszi Ferenc (Ferkó)

Hangszer: Dob

Mottó: „Hiszem, hogy meglátom az Úr jóságát az élők földjén. Remélj az Úrban, légy férfias, bátor legyen szíved, és bízzál az Úrban!” /Zsolt 27,13-14/

Lakhely: Vál

A csapat tagja: 2009 ősze óta

Tanúságtétele

Katolikus családban nőttem fel, minden vasárnap ott voltunk a templomban, és minden este lefekvés előtt közösen imádkoztunk. A szüleimen láttam, hogy kapcsolatban vannak Istennel, és nekem is természetes volt, hogy Ő van. Azonban az első mély személyes megtapasztalásom arról, hogy Isten mennyire valóságos, és hogy mennyire szeret, gimnazista koromban történt.

Volt egy közösség az iskolámban, ahova a testvéreim jártak, és az ő hívásukra vettem részt egy nyári táborban. Itt rengeteget beszéltek nekünk Istenről, és az egyik este, egy ima során úgy éreztem, hogy nagyon közel kerültem hozzá. Ez egy nagyon mély, és meghatározó pillanat volt számomra. Ebből a találkozásból fakad az is, hogy most itt vagyok ebben a dicsőítő csapatban.

A zene szeretetéhez szüleimen keresztül kerültem közel, mindketten játszottak hangszeren, és kiskoromban rengeteg jó zenét hallgatunk a régi bakelit lemezeken. Aztán általános iskolás koromban beírattak zongora és ütőszakra is. Lacival később, az egyetemi éveim alatt kezdtem közösen dicsőíteni. Nekem ez nem csak zene, hanem egy mód is az Istennel való találkozáshoz, és számomra az is öröm, hogy így másokat közelebb tudunk vinni az Úrhoz.