Pecze Krisztina (Kriszti)

Hangszer: Ének

Mottó: „Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.” /Jn 8,32/

Lakhely: Helvécia & Kiskunhalas & Szeged

A csapat tagja: 2021 tavasza óta

Tanúságtétele

Mi az élet értelme? Honnan jövök? Hová tartok? Ki vagyok én? Mint sokakat, engem is foglalkoztattak ezek a kérdések.

Az életem során meghatározó szerepe volt a kereszténységnek. A katolikus neveltetésem, a hittanórák és az ificsoportos alkalmak mind formálták azt, ahogyan a világra, vagy másokra néztem. Kaptam egy értékrendet, ami alapján fel lehet építeni egy egészen működőképes életet.

De utólag már látom, hogy a kereszténység több, mint egy világnézet, több mint néhány szabály vagy alapelv. Nem ismertem azt a személyt, akiről ez az egész „kereszténység-dolog” szól. Tudtam róla információkat, de még nem találkoztam Vele úgy igazán.

Néhány éve történt meg ez a találkozás, egy Szentlélek-szemináriumon. Hétről-hétre az alkalmakon hallott igazságok elértek a szívemig és rámutattak arra, hogy az élet lényeges kérdéseire Isten és a Vele való kapcsolat a válasz. Megismertem, hogy Ő milyen valójában, mit tett értem és hogy mit gondol rólam. Ezek az igazságok egyre szabadabbá tettek. Megtapasztaltam Isten szeretetét, ez elkezdett átformálni és ekkor éreztem először azt, hogy igazán élek. A kapcsolatunk azóta is mélyül, és arra vágyom, hogy ebből a „szeretve-levésből” fakadóan másoknak is be tudjam mutatni a szeretetét és azt, hogy milyen Ő.

Amikor az emberek valójában megismerik Istent és megértik, hogy mit tett értük Jézus, akkor automatikusan dicsőítés fakad a szívükből. Hiszen a dicsőítés olyan imaforma, amelyben elismerjük, hogy Isten az Isten és dicsérjük Őt azért, amilyen és azokért a dolgokért, amiket végbe vitt. Hiszem, hogy ezeknek az igazságoknak a megvallásával, kiéneklésével életek változnak meg és előmozdítjuk, hogy Isten akarata megvalósuljon: "amint a mennyben, úgy a földön is" /Mt 6,10/

Hálás vagyok, hogy ebben a szolgálatban együtt munkálkodhatok a csapattal.